Koiran polven ristisideleikkaus hinta – Mistä se muodostuu?

Eläinlääkäri Oulussa.

Koiran polven ristisidevamma on yksi yleisimmistä tuki- ja liikuntaelinsairauksista. Vamman tunnistaminen ajoissa on avainasemassa, jotta voidaan varmistaa koiran nopea toipuminen ja välttää mahdolliset pitkäaikaiset komplikaatiot.

Lue, paljonko koiran polven ristisideleikkaus maksaa ja mistä hinta muodostuu.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Koiran polven ristiside – Oireet ja diagnosointi
  • Koiran polven ristiside leikkaus – Milloin se tehdään?
  • Koiran polven ristiside leikkaus hinta – Paljonko se maksaa?
  • Koiran ristiside kuntoon turvallisesti ja ammattitaidolla – Oulun Eläinklinikka

Koiran polven ristiside – Oireet ja diagnosointi

Ristisidevamman oireet koiralla voivat vaihdella vamman vakavuuden mukaan. Tyypillisimpiä merkkejä ovat:

  • Ontuminen tai epänormaali kävelytyyli: Koirasi saattaa alkaa ontua tai vältellä painon laittamista vaurioituneeseen jalkaan. Tämä voi ilmetä äkillisesti tai kehittyä vähitellen.
  • Kipu: Koirasi saattaa reagoida arkuudella tai kiputuntemuksilla, kun kosketat sitä.
  • Aktiivisuuden väheneminen: Normaalisti aktiivinen koira saattaa muuttua apaattiseksi tai haluttomaksi liikkua.
  • Polven turvotus: Vamman alueelle voi kehittyä näkyvää turvotusta tai nesteen kertymistä.

Kun havaitset edellä mainittuja oireita koirassasi, on tärkeää ottaa yhteyttä eläinlääkäriin mahdollisimman pian. Ristisidevamman diagnosointi perustuu yleensä kliiniseen tutkimukseen ja tarvittaessa tarkempiin kuvantamistutkimuksiin, kuten röntgenkuviin.

Eläinlääkäri arvioi polven stabiilisuutta ja liikkuvuutta, tarkastelee mahdollista turvotusta ja arkuutta, ja voi suorittaa erityisiä testejä, kuten ”drawer test” (laatikkotesti), jossa tutkitaan polven etu- ja takaristisiteiden eheyttä.

Joskus, erityisesti monimutkaisissa tapauksissa, saatetaan tarvita tarkempaa kuvantamista, kuten magneettikuvauksia (MRI) tai tietokonetomografiaa (CT), jotka auttavat hahmottamaan vamman laajuuden ja suunnittelemaan parhaan mahdollisen hoitosuunnitelman.

Lue, paljonko koiran magneettikuvaus maksaa >>

Jos epäilet, että koirallasi on ristisidevamma, on tärkeää toimia nopeasti ja hakea asiantuntevaa apua. Me Oulun Eläinklinikalla olemme valmiina auttamaan!

Koiran polven ristiside leikkaus – Milloin se tehdään?

Koiran polven ristisideleikkaus on merkittävä päätös, joka vaatii huolellista harkintaa ja ammattitaitoisen eläinlääkärin arviota. Kirurginen toimenpide ei aina ole pakollista, tai ensimmäinen hoitomuoto. Etenkin pienen koiran kohdalla usein yritetään hoitaa vaivaa ei-kirurgisesti. Leikkaus on kuitenkin yleensä tehokkain hoitomuoto.

Eläinlääkäri tekee päätöksen leikkauksesta mm. vamman vakavuuden ja tyypin, koiran iän ja yleisen terveydentilan, sekä elämäntyylin ja aktiivisuuden kautta. 

Ristisideleikkauksessa on useita eri tekniikoita, joista yleisin on TPLO (Tibial Plateau Leveling Osteotomy). Tällä tekniikalla pyritään stabiloimaan polven uudelleenjärjestelemällä sen biomekaniikkaa, mikä auttaa vähentämään polveen kohdistuvaa stressiä ja ehkäisemään nivelrikkoon johtavaa vauriota. Lisäksi on olemassa harvemmin käytettyjä tekniikoita, kuten ja TTA (Tibial Tuberosity Advancement) ja CBLO (Cora Based Levelling Osteotomy).

Leikkauksen ajankohta on tärkeä tekijä. Ideaalitapauksessa leikkaus tulisi suorittaa mahdollisimman pian vamman diagnosoimisen jälkeen, jotta voidaan vähentää nivelrikon kehittymisen riskiä ja nopeuttaa toipumista.

Näin valmistaudut koirasi leikkaukseen kotona >>

Koiran polven ristiside leikkaus hinta – Paljonko se maksaa?

Koiran polven ristisideleikkauksen hinta on ymmärrettävästi usein yksi huolenaiheista koiran tarvitessa hoitoa. Hinta riippuu aina useista tekijöistä, kuten koirasi koosta ja terveydentilasta vamman laatuun ja käytettävään leikkaustekniikkaan.  Hintahaarukka alkaa noin 1100 eurosta ylöspäin.

Isommat koirat tai koirat, joilla on muita terveydellisiä haasteita, voivat vaatia enemmän resursseja tai erikoishoitoa, mikä voi vaikuttaa leikkauksen hintaan.

On vaikeaa antaa tarkkaa hinta-arviota ilman yksilöllistä konsultaatiota, ja siksi suosittelemmekin sinua olemaan yhteydessä meihin. Osaamme sanoa tarkemman hinnan yksilöllisiin tekijöihin tutustuttuamme.

Lue lisää hinnastostamme >>

Kustannuksiin lisätään kliininen tutkimus ja mahdollinen röntgenkuvaus ennen leikkausta. Leikkauksen hintaan sisältyy koiran narkoosi, joka myös suunnitellaan aina yksilöllisesti. Asiantuntevat klinikkaeläintenhoitajamme valvovat ja monitoroivat koirasi narkoosia koko anestesian ja heräämisen ajan. Koiran polven ristisideleikkauksen jälkeinen kuntoutus ja fysioterapia ovat olennaisia osia toipumisprosessissa, ja vaikuttavat kustannuksiin.

Joskus koiran vakuutus voi kattaa osan – tai kaikki – leikkauksen kustannukset, riippuen vakuutuksesi ehdoista ja koirasi vammasta. Muista siis tutustua oman vakuutuksesi sisältöön.  

​​Meillä voit maksaa yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä. Käytössäsi on myös Klarnan laskutusmahdollisuus, jonka käyttäminen edellyttää positiivista luottopäätöstä.

Koiran ristiside kuntoon turvallisesti ja ammattitaidolla – Oulun Eläinklinikka

Meiltä Oulun Eläinklinikalta saat kaikki tarpeelliset palvelut lemmikkisi terveydenhuoltoon. Me tunnemme lemmikkisi tarpeet ja anatomian, ja hoidamme lemmikkisi sairaudet sekä ennaltaehkäisemme niiden syntymistä täydellä sydämellä ja ammattitaidolla. 

Hoidamme klinikallamme kissojen, koirien, jyrsijöiden ja lintujen lisäksi myös eksoottisia eläimiä. Otamme päivittäin vastaan sekä ajanvaraus- että päivystyspotilaita aukioloaikojemme puitteissa.

Perusterveydenhoidon lisäksi hoidamme myös vaativampaa erikoisosaamista vaativia potilaita. Klinikkamme on nykyaikaisesti ja monipuolisesti varusteltu, ja meiltä löytyy mm. monipuoliset kuvantamislaitteet (magneetti, röntgen, ultra), hammasvälineistöt ja tähystyslaitteet.

Henkilökuntamme koostuu kokeneista eläinlääkäreistä ja suuhygienian asiantuntijoista, jotka tarjoavat yksilöllistä hoitoa jokaiselle lemmikille, huomioiden sen ainutlaatuiset tarpeet ja terveydentilan. Huolehdimme myös lemmikin mukavuudesta ja turvallisuudesta hoitotoimenpiteiden aikana – tiedämme, että lemmikkisi on sinulle tärkeä.

 

Jaa artikkeli:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Juhannuksen päivystys

Poikkeusaukiolo helatorstai 9.5.

Kattavat eläinlääkäripalvelut koirille.

Koiran lonkkakuvaus – Mitä siitä tulee tietää?