Koiran magneettikuvaus hinta

Eläinlääkäri koiralle Oulussa.

Koiran magneettikuvauksen hinta – Mistä se muodostuu ja paljonko se oikeastaan maksaa?

Koiran magneettikuvaus on arvokas työkalu monien sairauksien ja vammojen diagnosoinnissa. Magneettikuvaus on röntgentutkimusta parempi tutkimus useissa sairauksissa, eikä siinä käytetä lainkaan haitallista säteilyä.

Lue, mistä magneettikuvauksen hinta muodostuu ja paljonko toimenpide maksaa.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Mikä on koiran magneettikuvaus?
  • Koiran magneettikuvauksen hinta ja mistä se muodostuu?
  • Milloin koiran magneettikuvaus tehdään?
  • Mitä omistajan tulee tietää koiran magneettikuvauksesta?
  • Ammattitaitoinen magneettikuvaus edullisesti ja koiran ehdoilla

Mikä on koiran magneettikuvaus?

Koiran magneettikuvaus (MRI) on edistyksellinen kuvantamismenetelmä, jota käytetään saamaan yksityiskohtaisia kuvia koiran sisäelimistä ja kudoksista. Toisin kuin perinteiset röntgenkuvat, jotka tuottavat parhaita tuloksia kovista kudoksista kuten luista, magneettikuvaus tuottaa erinomaisia kuvia pehmytkudoksista. Tämän ansiosta se on todella tehokas toimenpide monien sairauksien, kuten aivo- ja selkäydinvammojen sekä erilaisten kasvainten diagnosoinnissa.

Magneettikuvaus perustuu voimakkaaseen magneettikenttään ja radiotaajuisiin aaltoihin, jotka vaikuttavat kehon vetyatomeihin. Kun vetyatomit altistetaan näille aalloille, ne värähtelevät ja lähettävät signaaleja, jotka tallennetaan ja muutetaan kuviksi. Koko prosessi on kivuton, mutta koska koiran täytyy pysyä liikkumattomana koko kuvauksen ajan, se nukutetaan yleensä kevyesti narkoosilla.

Magneettikuvausta voidaan käyttää esimerkiksi aivojen ja selkäytimen tarkkaan tutkimiseen, nivelten, kuten polven kierukan, vaurioiden diagnosointiin ja nenä- ja nielualueen sekä korvien tilan arviointiin. Sen avulla voidaan saavuttaa tarkka ymmärrys eläimen terveydentilasta ja mahdollistaa kohdennetumpi ja tehokkaampi hoito.

Koiran magneettikuvauksen hinta ja mistä se muodostuu?

Koiran magneettikuvauksen hinta voi vaihdella suuresti riippuen useista tekijöistä. Meillä Oulun Eläinklinikalla koiran magneettikuvauksen hinta on alkaen 665 euroa, mutta lopullinen hinta määräytyy kuvattavien kohteiden määrästä ja mahdollisista muista tutkimuksista riippuen. Asiakaspalvelijamme laskevat sinulle mielellään tarkemman hinta-arvion tutkimuksesta, sekä vastaavat lisäkysymyksiin!

Magneettikuvaus edellyttää aina tarkkaa kliinistä tutkimusta, joka auttaa määrittämään tarkan kuvausalueen ja varmistamaan, että magneettikuvaus on oikea toimenpide.  Oireiden syyn mahdollisimman tarkka selvittäminen etukäteen auttaa kuvauksen suunnittelussa. Hyvillä esitiedoilla magneettikuvauksesta saa tarkemman ja se saadaan kohdistettua oikeaan kohteeseen.

Koira nukutetaan magneettikuvauksen ajaksi, jotta tämä pysyisi liikkumatta koko toimenpiteen ajan. Jos lemmikin terveydentila vaatii erityistä huolenpitoa tai seurantaa toimenpiteen aikana, se voi vaikuttaa narkoosin kestoon ja näin ollen joskus myös kustannuksiin. On mahdollista, että kuvauksen jälkeen tarvitaan lisäseurantaa tai hoitoa, mikä voi lisätä kokonaiskustannuksia.

Asiantuntijamme osaavat sanoa tarkemman hinnan yksilöllisesti tilanteen perusteella. Hoidamme klinikallamme myös lähetepotilaita. Mikäli eläinlääkärisi on suositellut koirallesi magneettikuvausta, voimme järjestää tutkimusajan joustavasti ja tarvittaessa myös hyvinkin akuutisti.

Tutustu maksutapoihin ja hinnastoomme täältä >>

Koiran hammaskiven poisto hinta – Mistä se muodostuu ja paljonko maksaa?

Koiran hammaskiven poiston hinta vaihtelee useiden tekijöiden, kuten koiran koon ja rodun, hampaiden kunnon, sekä tarvittavien toimenpiteiden laajuuden perusteella. Hintaan sisältyy myös nukutus, joka on aina tarpeen suuhygieniatarkastuksissa.

Monet eläinlääkäriasemat tarjoavat paketteja, jotka kattavat perushammashoidon, kuten hammaskiven poiston, hampaiden kiillotuksen ja suun terveyden tarkastuksen. Lisäpalvelut, kuten hammaskuvaukset ja mahdolliset lisähoidot, voivat nostaa hintaa.

Meillä Oulun Eläinklinikalla hammaskiven poisto on alkaen 294 euroa, ja tähän hintaan sisältyy normaali ultraäänilaitteella suoritettava hammaskivenpoisto inhalaatioanestesiassa. Hintoihin lisätään lääke- ja tarvikekustannukset, sekä mahdolliset muut toimenpiteet. Tutustu hinnastoomme paremmin täältä >>

Hintamme sisältävät lisäksi käyntimaksun ja arvonlisäveron. Käyntimaksumme on 31 euroa, saman omistajan seuraavasta lemmikistä saa 8 euron alennuksen käyntimaksusta. Päivystysaikoina voimassa on korotettu hinnasto. 

Milloin koiran magneettikuvaus tehdään?

Koiran magneettikuvaus tehdään, kun eläinlääkäri tarvitsee tarkempaa tietoa koiran sairaudesta tai vammasta, jota ei voida diagnosoida yksinomaan fyysisen tutkimuksen, röntgenkuvien tai muiden perinteisten menetelmien avulla. Tässä muutamia yleisiä syitä, miksi magneettikuvaus voidaan määrätä:

Aivo- ja selkäydinongelmat: Jos koiralla on oireita, jotka viittaavat aivojen tai selkäytimen sairauteen tai vammaan, kuten kohtauksia, halvaantumista tai epänormaaleja liikkeitä.

Neurologiset häiriöt: Esimerkiksi, jos koiralla on muutoksia käytöksessään, kipua tai heikkoutta, jotka voivat viitata neurologiseen ongelmaan.

Kasvaimet: Magneettikuvausta voidaan käyttää kasvainten, kuten aivokasvainten tai pehmytkudosten kasvainten, diagnosointiin ja sijainnin sekä koon määrittämiseen.

Krooninen kipu: Jos koiralla on jatkuvaa kipua tai se ontuu eikä syytä ole löydetty muilla menetelmillä.

Vammat: Esimerkiksi, jos koiralla on tapaturma ja on epäilyksiä vakavista sisäisistä vammoista, jotka vaativat tarkkaa kuvantamista.

Magneettikuvausta voidaan myös käyttää mm. nivelten, esimerkiksi polven kierukan vaurioiden, nenän ja nielualueen sekä keski- ja sisäkorvan tutkimiseen.

Mitä omistajan tulee tietää koiran magneettikuvauksesta?

Ennen magneettikuvausta omistajan on yleensä pidettävä koira paastossa useita tunteja, jotta narkoosi voidaan suorittaa turvallisesti. Eläinlääkäri antaa paastoon ja muihin valmisteluihin liittyen sinulle tarkemmat ohjeet. Eläinlääkärin antamia ohjeita on tärkeää noudattaa tarkasti, sillä niiden avulla varmistetaan lemmikin turvallisuus ja hyvinvointi, sekä onnistunut toimenpide.

Toimenpiteen jälkeen koira herätetään narkoosista valvotuissa olosuhteissa. Omistajan on tärkeä seurata koiraa heräämisen jälkeen tarkasti ja noudattaa eläinlääkärin ohjeita toipumiseen liittyen. Joitakin yleisiä jälkihoito-ohjeita ovat levon tarjoaminen, rajoitettu liikkuminen ja mahdollisesti lääkityksen antaminen. Lisäksi, jos koiralla ilmenee mitään epätavallisia oireita, kuten letargiaa eli uneliaisuutta, tai ruokahaluttomuutta, on tärkeää ottaa yhteyttä eläinlääkäriin välittömästi.

Onko sinulla kysyttävää koiran magneettikuvauksesta?
Asiantunteva henkilökuntamme vastaa lisäkysymyksiin puhelimitse numerosta 08 554 5850 tai sähköpostitse info@ouluek.fi.

Ammattitaitoinen magneettikuvaus edullisesti ja koiran ehdoilla – Oulun Eläinklinikka

Me Oulun Eläinklinikalla välitämme lemmikistäsi yhtä paljon kuin sinä. Hoidamme klinikallamme kissojen, koirien, jyrsijöiden ja lintujen lisäksi myös eksoottisia eläimiä. Otamme päivittäin vastaan sekä ajanvaraus- että päivystyspotilaita aukioloaikojemme puitteissa.

Klinikkamme on nykyaikaisesti ja monipuolisesti varusteltu, ja meiltä löytyy mm. monipuoliset kuvantamislaitteet (magneetti, röntgen, ultra), hammasvälineistöt ja tähystyslaitteet. Magneettikuvaus sujuu kanssamme turvallisesti, tehokkaasti ja lemmikkisi hyvinvointi edellä. 

Kokeneet eläinlääkärimme tarjoavat yksilöllistä hoitoa jokaiselle lemmikille, huomioiden sen ainutlaatuiset tarpeet ja terveydentilan. 

Tervetuloa hoitoon lähetteellä tai ilman!

Jaa artikkeli:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Poikkeusaukiolo helatorstai 9.5.

Kattavat eläinlääkäripalvelut koirille.

Koiran lonkkakuvaus – Mitä siitä tulee tietää?

Eläinlääkäripalvelut koiranpennulle Oulussa.

Patellaluksaatio leikkaus hinta – Tutustu tietopakettiin