Koiran ortopedi hinta – Paljonko ammattitaitoinen hoito maksaa?

Koira eläinlääkäriin, Oulun Eläinklinikka on paras paikka.

Koiran ortopedi hinta – Mistä se muodostuu ja paljonko se on?

Kun on kyseessä lemmikkisi terveys, haluat varmistaa, että se saa parhaan mahdollisen hoidon. Koirien ortopediset ongelmat voivat olla stressaavia sekä lemmikille että omistajalle, ja ammattitaitoinen hoito on avainasemassa lemmikin hyvinvoinnin varmistamisessa.

Lue, mitä sinun tulee tietää koiran ortopedin hinnoista, ja tuo koirasi meille hoidettavaksi rakkaudella ja ammattitaidolla.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Mitä koiran ortopedi tekee?
  • Milloin koira tarvitsee ortopedia?
  • Koiran ortopedi hinta – Mikä siihen vaikuttaa?
  • Koiran ortopedi hinta – Paljonko se maksaa?
  • Ammattitaitoinen koiran ortopedi – Oulun Eläinklinikka

Mitä koiran ortopedi tekee?

Koiran ortopedi on eläinlääketieteen asiantuntija, joka on erikoistunut diagnosoimaan ja hoitamaan koiran luuston ja nivelten sairauksia ja vammoja. 

Ortopediset sairaudet voivat vaihdella yleisistä nivelongelmista, kuten nivelrikosta ja niveltulehduksesta, vakavampiin tiloihin, kuten murtumiin, nivelsidevammoihin ja synnynnäisiin epämuodostumiin. Ortopedin tehtävä on paitsi tunnistaa ongelman laatu ja laajuus, myös suunnitella ja toteuttaa paras mahdollinen hoitosuunnitelma koiran hyvinvoinnin ja elämänlaadun parantamiseksi.

Ortopediset eläinlääkärit käyttävät monenlaisia diagnostisia työkaluja, kuten röntgenkuvia, magneettikuvauksia (MRI), tietokonetomografiaa (CT) ja ultraääntä, jotta he voivat tehdä tarkan diagnoosin. Diagnostisten toimenpiteiden jälkeen ortopedi arvioi hoitovaihtoehtoja, jotka voivat vaihdella konservatiivisista hoidoista, kuten tulehduskipulääkkeistä ja fysioterapiasta, monimutkaisiin kirurgisiin toimenpiteisiin.

Ortopediset leikkaukset ovat usein välttämättömiä vakavampien vammojen tai sairauksien, kuten nivelten luksaatioiden, ristisidevammojen tai vaikeiden murtumien korjaamiseksi. 

Milloin koira tarvitsee ortopedia?

Koiran tarve ortopediselle asiantuntemukselle voi johtua monenlaisista syistä, ja on tärkeää tunnistaa merkit, jotka viittaavat siihen, että koira saattaa hyötyä ortopedin arvioinnista ja hoidosta. Koirien ortopediset ongelmat voivat ilmetä eri tavoin, ja ne voivat vaihdella lievistä oireista vakaviin häiriöihin, jotka vaikuttavat merkittävästi lemmikin liikkumiskykyyn ja elämänlaatuun. 

Seuraavat merkit ja oireet voivat viitata siihen, että on aika viedä koira eläinlääkärille, joka osaa arvioida ortopedian tarpeen: 

Muutokset liikkumisessa: Yksi ensimmäisistä merkeistä, jotka voivat viitata ortopediseen ongelmaan, on muutos koiran tavallisessa liikkumisessa. Tämä voi ilmetä haluttomuutena liikkua, vaikeutena nousta ylös tai asettua makuulle, epätavallisena ontumisena tai jäykkyytenä kävellessä.

Näkyvä kipu: Jos koira ilmaisee kipua, kun sitä kosketetaan tietyille alueille, kuten raajoihin, selkään tai lonkkiin, se voi viitata mahdollisiin ortopedisiin ongelmiin. Koirat voivat myös välttää kosketusta tai reagoida voimakkaasti normaaliin kosketukseen.

Aktiivisuustason muutos: Koira, joka yleensä nauttii leikeistä ja lenkeistä mutta alkaa vältellä niitä tai näyttää väsyneeltä tavallista nopeammin, saattaa kärsiä kivusta tai epämukavuudesta, joka johtuu ortopedisesta sairaudesta.

Epänormaalit asennot tai liikkeet: Koiran yrittäessä välttää kipua se saattaa kehittää epänormaaleja asentoja tai liikkeitä, kuten ontumista, raajojen vetämistä tai epätavallista raajojen asettelua lepääessä.

Turvotus tai muutokset nivelalueilla: Nivelalueiden turvotus, lämpö tai muutokset voivat viitata tulehdukseen tai vammaan, jotka vaativat ortopedin arviointia.

Kun havaitset jonkin näistä merkeistä koirassasi, on tärkeää olla yhteydessä ammattilaiseen, joka osaa arvioida koirasi tilanteen ja hoidon tarpeen. 

Meidän asiantuntijamme ovat valmiita tekemään kattavan arvioinnin käyttäen nykyaikaisia diagnostisia menetelmiä, jotta voimme tunnistaa ongelman syyn ja laatia yksilöllisen hoitosuunnitelman koirallesi. Muista, että aikainen puuttuminen ortopedisiin ongelmiin voi merkittävästi parantaa koirasi elämänlaatua – ja auttaa sitä palaamaan normaaliin, aktiiviseen elämään.

Koiran ortopedi hinta – Mikä siihen vaikuttaa?

Koiran ortopedisten hoitojen hinta voi vaihdella suuresti riippuen useista tekijöistä. Me Oulun Eläinklinikalla pyrimme olemaan aina mahdollisimman avoimia ja läpinäkyviä hinnoittelussamme. Tässä keskeiset tekijät, jotka vaikuttavat koiran ortopedisen hoidon hintaan:

  • Diagnostiset menetelmät: Tarkan diagnoosin saaminen on ensiarvoisen tärkeää oikean hoidon määrittämiseksi. Diagnostiikka voi sisältää röntgenkuvat, MRI:t, CT-kuvat ja ultraäänitutkimukset. Näiden menetelmien käyttö nostaa hoitokustannuksia, mutta ne ovat välttämättömiä ongelman tarkan syyn ja laajuuden määrittämiseksi.

  • Hoidon monimutkaisuus ja tyyppi: Hoidon hinta riippuu sen monimutkaisuudesta ja tyypistä. Lääkitys ja fysioterapia ovat yleensä edullisempia kuin kirurgiset toimenpiteet, mutta eivät aina yksinään riitä hoitamaan koiraasi kuntoon. Kirurgiset hoidot voivat vaihdella pienistä leikkauksista monimutkaisiin operaatioihin, kuten nivelten korjausleikkauksiin tai murtumien kiinnitykseen, jotka ovat luonnollisesti kalliimpia niiden vaativuuden ja tarvittavien resurssien vuoksi.

  • Lemmikin koko ja ikä: Lemmikin koko ja ikä voivat vaikuttaa hoitokustannuksiin. Suuremmat koirat tarvitsevat yleensä enemmän lääkkeitä ja suurempia implantteja leikkauksissa, mikä nostaa kustannuksia. Lisäksi vanhemmilla koirilla voi olla muita terveydellisiä huolenaiheita, jotka vaativat lisähuomiota ja hoitoa.

  • Jälkihoito ja kuntoutus: Leikkauksen jälkeinen hoito ja kuntoutus ovat olennainen osa toipumisprosessia ja voivat sisältää fysioterapiaa, jatkohoitoja ja seurantakäyntejä. Nämä palvelut ovat tärkeitä koiran nopean ja tehokkaan toipumisen kannalta, mutta ne lisäävät kokonaiskustannuksia.

Lue, miten valmistaudut lemmikin leikkaukseen >>

Koiran ortopedi hinta – Paljonko se maksaa?

Meillä Oulun Eläinklinikalla ortopedisiin palveluihin koirille kuuluvat mm. ontumatutkimukset, röntgen- ja magneettikuvaukset, luunmurtumien hoidot, ristisideleikkaukset, polvilumpion luksaatioiden korjaukset, lonkkaproteesit, niveltähystykset ja fysioterapia.

Ortopedisten toimenpiteiden hinnat liikkuvat 165 eurosta useisiin tuhansiin euroihin, riippuen paljon hoitotoimenpiteestä. Ontumatutkimus on ortopedisistä toimenpiteistä edullisin (alk. 165e), kun taas monimutkaisemmat toimenpiteet, kuten ristisiteen rekonstruktiot TPLO-menetelmällä, voivat maksaa 2300–2600 euroa koiran koosta riippuen. 

Tutustu hinnastoon täältä >>

Toimenpiteen hintaan sisältyy 1 leikkauksenjälkeinen fysioterapiakäynti, muut palvelut hinnoitellaan erikseen, ja hintoihin lisätään myös lääke- ja tarvikekustannukset. 

Huomioithan, että lopullinen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten lemmikin koosta ja toimenpiteen laajuudesta. Yksilöllistä hinta-arvioita varten ole meihin yhteydessä!  

Meillä voit maksaa yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä. Käytössäsi on myös Klarna- ja SAV-laskutusmahdollisuus, joiden käyttäminen edellyttää positiivista luottopäätöstä. Lisäksi meillä on käytössä LähiTapiolan, Agrian ja Pohjantähden suorakorvauspalvelut.

Ammattitaitoinen koiran ortopedi – Oulun Eläinklinikka

Me Oulun Eläinklinikalla välitämme lemmikistäsi yhtä paljon kuin sinä. Hoidamme klinikallamme kissojen, koirien, jyrsijöiden ja lintujen lisäksi myös eksoottisia eläimiä. Otamme päivittäin vastaan sekä ajanvaraus- että päivystyspotilaita aukioloaikojemme puitteissa.

Klinikkamme on nykyaikaisesti ja monipuolisesti varusteltu, ja meiltä löytyy mm. monipuoliset kuvantamislaitteet (magneetti, röntgen, ultra), hammasvälineistöt ja tähystyslaitteet. Ortopediset toimenpiteet sujuvat kanssamme turvallisesti, tehokkaasti ja lemmikkisi hyvinvointi edellä. 

Kokeneet eläinlääkärimme tarjoavat yksilöllistä hoitoa jokaiselle lemmikille, huomioiden sen ainutlaatuiset tarpeet ja terveydentilan. 

Tervetuloa hoitoon lähetteellä tai ilman!

Jaa artikkeli:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Juhannuksen päivystys

Poikkeusaukiolo helatorstai 9.5.

Kattavat eläinlääkäripalvelut koirille.

Koiran lonkkakuvaus – Mitä siitä tulee tietää?