Neurologi hos hundar

Hundar

Neurologi

Kostnaden för läkemedel och medicinsk utrustning läggs till priserna. Alla andra åtgärder kommer att läggas till priset.

Neurologisk forskning,

veterinär med forskarutbildning i neurologi

alk. 188 euro

BAER hörseltest

Kostnaden för läkemedel och medicinsk utrustning läggs till priserna. Alla andra åtgärder kommer att läggas till priset.

BAER hörseltest, valp under 3 månader, första

129 eur

BAER hörseltest, valp under 3 månader efter

50 euro

BAER hörseltest, valp över 3 månader, första

139 euro

BAER hörseltest, valp över 3 månader, följande

87 euro

Magnetisk resonanstomografi

Kostnaden för läkemedel och medicinsk utrustning läggs till priserna. Alla andra åtgärder kommer att läggas till priset. Det slutliga priset kommer att bestämmas av de objekt som ska fotograferas.

Magnetisk resonanstomografi

alk. 665 euro

Syringomyelistudie (officiell)

463,80 euro

Neurologiska undersökningar görs för att utreda sjukdomar i nervsystemet. Typiska symptom på sjukdomar i nervsystemet hos hundar och katter är till exempel anfall, smärta, svaghet, förlamning av benen och onormalt beteende/sinnestillstånd.

De vanligaste sjukdomarna som utreds är epilepsi och olika ryggproblem, t.ex. problem med mellankotskivorna.

Vid misstanke om en neurologisk sjukdom undersöks det alltid först om patienten har allmänna eller neurologiska sjukdomar. Vid den neurologiska undersökningen bedöms patientens aktivitetsgrad, rörelser, lägesuppfattningsreaktioner, ryggmärgsreflexer, hjärnnervens funktion och vid behov smärtförnimmelser.

Utifrån undersökningen kan problemet lokaliseras till ett specifikt område i nervsystemet. När problemet har lokaliserats beslutar man om vilka ytterligare undersökningar som behövs. Nästa steg i undersökningarna kan vara till exempel magnetisk resonanstomografi (MRT). Veterinärkliniken har en egen magnetkamera för undersökning av djur.

Neurologiska sjukdomar hos djur

Neurologiska sjukdomar delas in i sjukdomar i det centrala nervsystemet och sjukdomar i det perifera nervsystemet.

Sjukdomar i det centrala nervsystemet omfattar problem med olika delar av hjärnan och ryggmärgen.

Sjukdomar i det centrala nervsystemet undersöks med hjälp av magnetkamera och datortomografiutrustning. Vid misstanke om epilepsi kan man också ta EEG-kurva av patienten. Om patienten misstänks vara döv görs en hörselundersökning.

Sjukdomar i det perifera nervsystemet omfattar sjukdomar i nervrötterna, i de perifera nerverna, i de neuromuskulära förbindelserna och i musklerna.

För att utreda sjukdomar i det perifera nervsystemet tar man ofta till exempel blodprov, genetiska tester och vid behov elektromyografi (EMG) och en provbit av muskel- och/eller nervvävnad.

Veterinärkliniken utför även ryggoperationer, till exempel för behandling av diskbråck. Vi utför även officiella syringomyeliafotograferingar och BAER-hörseltester.

Prislista för tjänster

I listan ovan hittar du priset för de vanligaste ingreppen på vår klinik. Om du inte hittar priset för den behandling du söker, vänligen kontakta vårt bokningskontor på 08 5545 850 eller info@ouluek.fi.

Priserna inkluderar besöksavgift och moms. Vår avgift är 31 eur, nästa djur från samma ägare får 8 eur rabatt på avgiften. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i prislistan.

Under jourtid gäller högre priser.

Vardagar fram till kl. 21.00 och lördagar fram till kl. 17.00 +50%,

Vardagar efter kl. 21.00 och lördagar efter kl. 17.00 behandlingar +100 %

Om du inte behöver den tid du har bokat för ditt husdjur, vänligen avboka minst 24 timmar före så att vi kan erbjuda någon annan tiden. För tider som inte avbokas debiterar vi halva priset för den bokade behandlingen. Avbokningar kan göras genom att ringa vårt tidsbokningsnummer 08 5545850 eller per e-post info@ouluek.fi.

Betalningsmetoder

Du kan betala med de vanligaste betalkorten och kontanter. Du kan också använda Klarna och SAV, som kräver ett positivt kreditbeslut för att användas.

Direktersättningstjänster

Oulun Eläinklinikka använder sig av direktersättningstjänster av LähiTapiola, Agria och Pohjantähti.

LähiTapiolas direktersättningstjänst är tillgänglig vardagar kl. 9-17.
Agrias direktersättningstjänst är tillgänglig vardagar kl. 9-16.30.
Pohjantähtis direktersättningstjänst är tillgänglig vardagar kl. 9.00-16.00.

Kom ihåg att ta med dig ditt husdjurs försäkringsnummer för direkt ersättning.