Kissan fysioterapia

Kissat

Fysioterapia

Fysioterapia 30 min.

47 eur

Fysioterapia 45 min.

59 eur

Fysioterapia 60 min.

75 eur

Mitä kissan fysioterapia tarkoittaa?

Eläinfysioterapian tarkoituksena on kuntouttaa eläimiä, joiden toimintakyky on madaltunut vamman tai sairauden seurauksena. Eläinfysioterapeutit toteuttavat tuki- ja liikuntaelimistön manuaalista terapiaa, neuvontaa ja opastusta eläinten kuntouttamisessa, hoidossa, harjoittamisessa sekä ravintoon liittyvissä asioissa. Usein eläinfysioterapeutti kuntouttaa eläimiä eläinlääkärin suorittaman leikkauksen jälkeen.

Eläinfysioterapia perustuu aina fysioterapeuttiseen tutkimukseen, jossa selvitetään eläimen mahdolliset toimintakykyyn vaikuttavat tekijät.

Eläinfysioterapeutti on peruskoulutukseltaan fysioterapeutti, joka on suorittanut ammattikorkeakoulutasoisen fysioterapeutin ammattitutkinnon, sekä eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot ammattikorkeakoulussa.

Eläinten kuntoutus on osa nykypäivän eläinten lääketieteellistä hoitoa. Kuntoutusta toteutetaan useimmiten eläinlääkärin suorittaman kirurgisen hoidon jälkeen, toimintakyvyn normalisoitumiseksi.

Eläimiä kuntoutetaan myös niissä sairaustapauksissa, joissa eläintä ei voida kirurgisesti hoitaa. Useita eri hermostollisia sairauksia, sekä erilaisia rappeumasairauksia sairastavia eläimiä kuntoutetaan, jolloin eläimen hyvä elämänlaatu voidaan säilyttää jopa vuosia sairaudesta huolimatta.

Esimerkkejä kissan kuntoutuksessa ja hoidossa käytettävistä terapiamuodoista

Lihasten ja luurakenteiden manuaalinen käsittely:

Manuaalisella käsittelyllä tarkoitetaan lihasten ja sidoskudosten sekä nivel- ja nikamarakenteiden käsittelyä. Manuaalisella käsittelyllä vaikutetaan lihasten ja nivelten liikkuvuuteen ja elastisuuteen. Manuaalista terapiaa käytetään myös usein nivelten ja nikamien virheasentojen kuntouttamiseen.

Neuraalikudoksen manuaalinen käsittely:

Hermokudosta voidaan myös käsitellä manuaalisesti. Mm. vamman aiheuttaman hermon liukumattomuus on yleisimpiä manuaalisella terapialla hoidettavia neuraalikudoksen käsittelyitä.

Akupunktio:

Kiinalaisesta lääketieteestä periytyvä akupunktiohoito on otettu myös länsimaalaiseen koululääketieteeseen ja eläinlääketieteeseen vahvasti suosiotaan kasvattavana hoitomuotona. Akupunktiolla voidaan hoitaa useita eri sairauksia, mutta yleisimmin eläinfysioterapeutit käyttävät akupunktiota tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien aiheuttamien kipujen hoitamiseen sekä lihasten rentouttamiseen.

Liikehoidot ja liikemallia korjaava terapia:

Liikehoitoja käytetään usein eri halvausoireiden kuntoutuksessa sekä leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa. Eläinfysioterapeutti tekee eläimestä tutkimuksensa perusteella liikeanalyysin, jonka pohjalta eläintä harjoitetaan oikean liikemallin aikaansaamiseksi. Yleisimpiä harjoitusmuotoja ovat erilaiset tasapainoharjoitteet, esteharjoittelu ja vesiterapia. Eläinfysioterapeutti laatii eläimen omistajille kirjalliset ohjeet kotona tapahtuvaan harjoitteluun, joka on tärkeä osa eläimen fysioterapiaa.

Palveluhinnasto

Löydät yllä olevasta listasta klinikkamme yleisimpien toimenpiteiden hinnan. Mikäli et löydä etsimäsi toimenpiteen hintaa, ota yhteyttä ajanvaraukseemme p. 08 5545 850 tai info@ouluek.fi.

Hinnat sisältävät käyntimaksun ja arvonlisäveron. Käyntimaksumme on 31 eur, saman omistajan seuraavasta lemmikistä saa 8 euron alennuksen käyntimaksusta. Pidätämme oikeuden hinnaston muutoksiin. 

Päivystysaikoina voimassa on korotettu hinnasto.

Arkisin klo 21, ja lauantaisin klo 17 saakka toimenpiteet +50%, 

Arkisin klo 21, ja lauantaisin klo 17 jälkeen toimenpiteet +100%

Jos et tarvitse lemmikillesi varaamaasi aikaa, peruutathan ajan viimeistään vuorokautta (24 h) ennen aikaa, jotta voimme tarjota sitä eteenpäin. Peruuttamattomasta ajasta veloitamme puolet varatun toimenpiteen hinnasta. Peruutuksen voit tehdä puhelimitse ajanvarausnumeroomme  08 5545850 tai sähköpostitse info@ouluek.fi.

Maksutavat

Meillä voit maksaa yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä. Käytössäsi on myös Klarna- ja SAV-laskutusmahdollisuus, joiden käyttäminen edellyttää positiivista luottopäätöstä.

Suorakorvauspalvelut

Oulun Eläinklinikalla on käytössä LähiTapiolan, Agrian ja Pohjantähden suorakorvauspalvelut.

LähiTapiolan suorakorvauspalvelu on toiminnassa arkisin klo 9–17 välisenä aikana.
Agrian suorakorvauspalvelu on toiminnassa arkisin klo 9–16.30 välisenä aikana.
Pohjantähden suorakorvauspalvelu on toiminnassa arkisin klo 9-16 välisenä aikana.

Muistathan ottaa suorakorvausta varten mukaan lemmikkisi vakuutusnumeron.