Koiran hammaskiven poisto hinta

Kattavat eläinlääkäripalvelut koirille.

Koiran hammaskiven poiston hinta mietityttää? 

Koiran hammaskiven poisto on välttämätön toimenpide, joka takaa lemmikkisi suun terveyden ja hyvinvoinnin. 

Tämän artikkelin avulla saat kattavan käsityksen siitä, miksi hammaskiven poisto on tärkeää, mitä se sisältää, paljonko se maksaa, ja miten voit varmistaa parhaan mahdollisen hoidon koirallesi.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Miksi koiran hammaskiven poisto on tärkeää?
  • Kuinka usein koiran hammaskiven poisto tehdään?
  • Mistä koiran hammaskiven poiston hinta muodostuu ja mitä se maksaa?
  • Korvaako vakuutus koiran hammaskiven poistoa?
  • Voiko koiran hammaskiven poiston tehdä itse?

Koiran hammaskiven poisto – Miksi se on tärkeää?

Koiran hammaskiven poisto on olennainen osa lemmikin suuhygienian ylläpitoa. Hammaskivi, joka syntyy, kun pehmeä plakki kovettuu hampaiden pinnalle, ei ole vain esteettinen ongelma. Se voi aiheuttaa monia terveysongelmia, kuten ientulehduksia, hampaiden irtoamista ja pahimmillaan vakavia infektioita, jotka voivat levitä muihin kehon osiin.

Hammaskiven poisto on erityisen tärkeää, koska koirat eivät itse pysty huolehtimaan suunsa puhtaudesta samalla tavalla kuin ihmiset. Hammaskiven muodostuminen on normaalia, mutta sen hallitsematon kasvu voi johtaa ikenien vetäytymiseen ja hampaiden kiinnityskudoksen heikkenemiseen. Tämä voi vuorostaan johtaa krooniseen kipuun, pahanhajuiseen hengitykseen ja ruoansulatusongelmiin.

Säännöllinen hammashoito, kuten hammaskiven poisto, auttaa ylläpitämään koiran suun terveyttä ja ehkäisee monia mainittuja ongelmia. Ammattimainen hammaskiven poisto eläinlääkärillä tai eläinsuuhoidon ammattilaisella on turvallisin tapa poistaa hammaskivi ja varmistaa, että koirasi hampaat ja ikenet pysyvät terveinä.

Kuinka usein koiran hammaskiven poisto tehdään?

Koiran hammaskiven poiston tiheys riippuu useista tekijöistä, kuten koiran iästä, rodusta, ruokavaliosta ja yksilöllisistä suun terveyden ominaisuuksista. Yleisesti ottaen suositellaan, että koiran hammaskivi poistetaan vähintään kerran vuodessa, mutta jotkut koirat saattavat tarvita useammin toistuvia hoitoja.

Pienemmät koirarodut ja lyhytkuonoiset koirat ovat alttiimpia hammaskiven muodostumiselle johtuen tiiviimmästä hammasrivistöstä, mikä edellyttää useampia hammashoitoja. Lisäksi tietyt ruokavaliot tai koirien tapa pureskella kovia esineitä voivat edistää hammaskiven muodostumista. Siksi on tärkeää, että lemmikinomistajat tarkkailevat koiriensa suun terveyttä ja keskustelevat eläinlääkärin kanssa sopivasta hammashoidon aikataulusta.

Ammattimaisessa hammaskiven poistossa eläinlääkäri tai eläinsuuhoidon ammattilainen puhdistaa koiran hampaat ja ienrajat perusteellisesti. Tämä poistaa kertyneen hammaskiven ja plakin, joka on välttämätöntä koiran suun terveydelle. 

On tärkeää muistaa, että vaikka kotona tehtävä hammashoito, kuten säännöllinen harjaus, on hyödyllistä, se ei korvaa ammattimaista hammaskiven poistoa. Eläinlääkäri voi myös tunnistaa mahdollisia suun terveysongelmia ja antaa ohjeita niiden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Koiran hammaskiven säännöllinen poisto ei ainoastaan edistä suun terveyttä, vaan se on myös tärkeä osa koiran yleistä hyvinvointia. Hammashoidon laiminlyönti voi johtaa vakaviin terveysongelmiin, jotka vaikuttavat koiran elämänlaatuun ja voivat aiheuttaa tarpeettomia kustannuksia. Siksi lemmikinomistajien on hyvä pitää mielessä hammashoidon merkitys ja varmistaa, että heidän rakkaat koiransa saavat asianmukaista hoitoa.

Koiran hammaskiven poisto hinta – Mistä se muodostuu ja paljonko maksaa?

Koiran hammaskiven poiston hinta vaihtelee useiden tekijöiden, kuten koiran koon ja rodun, hampaiden kunnon, sekä tarvittavien toimenpiteiden laajuuden perusteella. Hintaan sisältyy myös nukutus, joka on aina tarpeen suuhygieniatarkastuksissa.

Monet eläinlääkäriasemat tarjoavat paketteja, jotka kattavat perushammashoidon, kuten hammaskiven poiston, hampaiden kiillotuksen ja suun terveyden tarkastuksen. Lisäpalvelut, kuten hammaskuvaukset ja mahdolliset lisähoidot, voivat nostaa hintaa.

Meillä Oulun Eläinklinikalla hammaskiven poisto on alkaen 294 euroa, ja tähän hintaan sisältyy normaali ultraäänilaitteella suoritettava hammaskivenpoisto inhalaatioanestesiassa. Hintoihin lisätään lääke- ja tarvikekustannukset, sekä mahdolliset muut toimenpiteet. Tutustu hinnastoomme paremmin täältä >>

Hintamme sisältävät lisäksi käyntimaksun ja arvonlisäveron. Käyntimaksumme on 31 euroa, saman omistajan seuraavasta lemmikistä saa 8 euron alennuksen käyntimaksusta. Päivystysaikoina voimassa on korotettu hinnasto. 

Koiran hammaskiven poisto hinta – Korvaako vakuutus?

Useimmiten eläinvakuutus ei korvaa hammaskiven poistoa, sillä hammaskivi on ennaltaehkäistävissä hammaspesun avulla. Poikkeuksena saattaa olla, jos hammaskivenpoisto katsotaan olleen sairauden hoitoon liittyvä toimenpide. Muista kuitenkin aina tarkistaa omalta vakuutusyhtiöltäsi vakuutuksen sisältö ja korvausehdot, sillä hammaskiveen liittyen vakuutuksien käytännöt saattavat vaihdella. 

Oulun Eläinklinikalla on käytössä LähiTapiolan, Agrian ja Pohjantähden suorakorvauspalvelut.

Meillä voit hammaskiven poiston yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä. Käytössäsi on myös Klarna- ja SAV-laskutusmahdollisuus, joiden käyttäminen edellyttää positiivista luottopäätöstä. 

Koiran hammaskiven poisto itse – Kannattaako se?

Kotona suoritettava koiran hammaskiven poisto voi houkutella lemmikinomistajia ajatellen säästöjä ja mukavuutta. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että kotona tehty hammaskiven poisto voi olla hyvin riskialtista, ja jopa haitallista koiran terveydelle. Hammaskiven poisto vaatii ammattimaista taitoa ja varovaisuutta, etenkin kun se tehdään lähellä koiran ikeniä.

Kotikonstein tehdyt hammaskiven poistoyritykset voivat aiheuttaa koiralle tarpeetonta stressiä ja kipua. Lisäksi, jos hammaskiven poisto suoritetaan väärin, se voi johtaa ienvaurioihin ja infektioihin. Kotikonstein on mahdotonta poistaa hammaskiveä hampaiden juurilta tai ientaskuista, missä se on usein kaikkein haitallisinta.

Eläinlääkärit ja suuhygienian asiantuntijat käyttävät erityisiä työkaluja ja tekniikoita hammaskiven turvalliseen poistamiseen. Ammattilainen tuntee koiran suun anatomian ja osaa toimia niin, että riski vaurioihin ja kivun aiheuttamiseen minimoidaan. Lisäksi, ammattilainen pystyy tunnistamaan ja hoitamaan mahdollisia suun terveysongelmia, jotka voivat jäädä huomaamatta kotioloissa.

Kotona voit ennaltaehkäistä hammaskiven syntymistä mm. säännöllisellä hampaiden harjaamisella. Hereillä tehtävästä hammaskiven poistosta (kuten ultraäänihammasharjat) ei välttämättä ole haittaa säännöllisten hammastarkastusten välissä käytettynä, mutta se ei missään nimessä ole korvaava toimenpide nukutuksessa suoritetulle hammaskiven poistolle – tai muullekaan toimenpiteelle. 

Koira hammaskiven poisto Oulu – Oulun Eläinklinikka

Oulun Eläinklinikalta saat kaikki tarpeelliset palvelut lemmikkisi terveydenhuoltoon. Me tunnemme lemmikkisi tarpeet ja anatomian, ja hoidamme lemmikkisi sairaudet sekä ennaltaehkäisemme niiden syntymistä täydellä sydämellä ja ammattitaidolla. 

Hoidamme klinikallamme kissojen, koirien, jyrsijöiden ja lintujen lisäksi myös eksoottisia eläimiä. Otamme päivittäin vastaan sekä ajanvaraus- että päivystyspotilaita aukioloaikojemme puitteissa.

Perusterveydenhoidon lisäksi hoidamme myös vaativampaa erikoisosaamista vaativia potilaita. Klinikkamme on nykyaikaisesti ja monipuolisesti varusteltu, ja meiltä löytyy mm. monipuoliset kuvantamislaitteet (magneetti, röntgen, ultra), hammasvälineistöt ja tähystyslaitteet.

Henkilökuntamme koostuu kokeneista eläinlääkäreistä ja suuhygienian asiantuntijoista, jotka tarjoavat yksilöllistä hoitoa jokaiselle lemmikille, huomioiden sen ainutlaatuiset tarpeet ja terveydentilan. Huolehdimme myös lemmikin mukavuudesta ja turvallisuudesta hoitotoimenpiteiden aikana – tiedämme, että lemmikkisi on sinulle tärkeä.

Jaa artikkeli:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Poikkeusaukiolo helatorstai 9.5.

Kattavat eläinlääkäripalvelut koirille.

Koiran lonkkakuvaus – Mitä siitä tulee tietää?

Eläinlääkäripalvelut koiranpennulle Oulussa.

Patellaluksaatio leikkaus hinta – Tutustu tietopakettiin