Fysioterapi för hundar

Hundar

Fysioterapi

Till priserna läggs kostnader för läkemedel och sjukvårdsartiklar. Eventuella andra åtgärder kommer att läggas till priset

Sjukgymnastik 30 min

47 euro

Sjukgymnastik 45 min

59 euro

Sjukgymnastik 60 min

75 euro

Vad innebär fysioterapi för hundar?

Fysioterapi för djur har som mål att rehabilitera djur vars funktionsförmåga har försämrats till följd av skada eller sjukdom. Djurfysioterapeuter ger manuell terapi för rörelseorganen samt råd och vägledning om rehabilitering, skötsel, träning och föda för djur. Ofta rehabiliterar en djurfysioterapeut djur efter en operation som har utförts av en veterinär.

Fysioterapi för djur bygger alltid på en fysioterapeutisk undersökning för att identifiera eventuella faktorer som påverkar djurets förmåga att fungera.

En djurfysioterapeut är i grunden en utbildad fysioterapeut som har avlagt en yrkesexamen i fysioterapi på yrkeshögskolenivå samt specialiseringsstudier i djurfysioterapi vid en yrkeshögskola.

Rehabilitering av djur är en del av modern veterinärmedicin. Rehabilitering utförs oftast efter en kirurgisk behandling av en veterinär för att normalisera funktionsförmågan.

Djur rehabiliteras också i sjukdomsfall där kirurgisk behandling inte är möjlig. Djur som lider av olika neurologiska sjukdomar, liksom olika degenerativa sjukdomar, rehabiliteras så att djurets goda livskvalitet kan bibehållas i flera år trots sjukdomen.

Exempel på terapiformer som används vid rehabilitering och vård av hundar

Manuell behandling av muskler och skelettstrukturer:

Med manuell behandling avses behandling av muskler och bindväv samt leder och kotstrukturer. Manuell behandling hjälper till att förbättra rörligheten och elasticiteten i muskler och leder. Manuell terapi används också ofta för att rehabilitera felaktiga ställningar i leder och kotor.

Manuell behandling av nervvävnad:

Nervvävnad kan också behandlas manuellt. Till exempel är det vanligt att behandla nervvävnad med manuell terapi vid nervproblem på grund av skada.

Akupunktur:

Akupunkturbehandling, som kommer från kinesisk medicin, har också anammats av den västerländska medicinen och veterinärmedicinen. Behandlingsformen växer snabbt i popularitet. Akupunktur kan användas för att behandla många olika sjukdomar, men används oftast av djurfysioterapeuter för att behandla smärta som orsakas av rörelseorganens sjukdomar och för att få musklerna att slappna av.

Rörelseterapier och terapi som korrigerar rörelsemönster:

Rörelseterapi används ofta för rehabilitering vid olika förlamningssymtom och vid rehabilitering efter operationer. Djurfysioterapeuten gör utgående från sin undersökning en rörelseanalys av djuret. Utifrån rörelseanalys tränas djuret för att uppnå rätt rörelsemönster. De vanligaste träningsformerna är olika balansövningar, hinderträning och vattenterapi. Djurfysioterapeuten ger djurets ägare skriftliga anvisningar för hemträning, som är en viktig del av djurets fysioterapi.

Prislista för tjänster

I listan ovan hittar du priset för de vanligaste ingreppen på vår klinik. Om du inte hittar priset för den behandling du söker, vänligen kontakta vårt bokningskontor på 08 5545 850 eller info@ouluek.fi.

Priserna inkluderar besöksavgift och moms. Vår avgift är 31 eur, nästa djur från samma ägare får 8 eur rabatt på avgiften. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i prislistan.

Under jourtid gäller högre priser.

Vardagar fram till kl. 21.00 och lördagar fram till kl. 17.00 +50%,

Vardagar efter kl. 21.00 och lördagar efter kl. 17.00 behandlingar +100 %

Om du inte behöver den tid du har bokat för ditt husdjur, vänligen avboka minst 24 timmar före så att vi kan erbjuda någon annan tiden. För tider som inte avbokas debiterar vi halva priset för den bokade behandlingen. Avbokningar kan göras genom att ringa vårt tidsbokningsnummer 08 5545850 eller per e-post info@ouluek.fi.

Betalningsmetoder

Du kan betala med de vanligaste betalkorten och kontanter. Du kan också använda Klarna och SAV, som kräver ett positivt kreditbeslut för att användas.

Direktersättningstjänster

Oulun Eläinklinikka använder sig av direktersättningstjänster av LähiTapiola, Agria och Pohjantähti.

LähiTapiolas direktersättningstjänst är tillgänglig vardagar kl. 9-17.
Agrias direktersättningstjänst är tillgänglig vardagar kl. 9-16.30.
Pohjantähtis direktersättningstjänst är tillgänglig vardagar kl. 9.00-16.00.

Kom ihåg att ta med dig ditt husdjurs försäkringsnummer för direkt ersättning.