Naaraskissan sterilaatio

Eläimenne on jouduttu nukuttamaan leikkausta varten. Herääminen nukutuksesta kestää muutaman tunnin. Koska eläimen ruumiinlämpö laskee nukutuksen aikana, on tärkeää, että se laitetaan heräämään lämpimään ja turvalliseen paikkaan, ettei se vahingoita itseään heräillessään.

Kissalta on leikkauksessa poistettu munasarjat. Haavassa on tikit, jotka sulavat itsekseen 2-4 viikon aikana. Mikäli tikit ovat haavassa vielä sen jälkeen ja vaivaavat kissaa, ne voi varovasti poistaa saksilla.

Heräämisvaiheessa voi esiintyä ohimenevää levottomuutta, hoippumista, raajojen jäykkyyttä ja pahoinvointia. Nukutuksesta johtuen sulkijalihakset eivät toimi normaalilla tavalla ja eläimellä voi olla hetkellisiä pidätysvaikeuksia, joten ”vahinkoja” saattaa tapahtua. Eläin kannattaa näin ollen laittaa heräilemään paikkaan, jossa näistä mahdollisista vahingoista ei ole haittaa. Toipuminen kestää koko leikkauspäivän.

Ruokaa ja juomaa voi tarjota pieniä määriä, kun kissa on täysin herännyt ja tajuissaan, ettei se vedä vettä tai ruokaa ”väärään kurkkuun”.

Normaaliin ruokintaan siirrytään leikkausta seuraavana päivänä.

Kissa ei saa päästä nuolemaan haavaa! Haavan suojaukseen voidaan käyttää kauluria tai esim. paidan hihasta tehtyä ”pukua”.

Haava-alueelle voi tulla kiinteähkö aristamaton turvotus johtuen ommelaineiden sulamisesta. Tämä häviää noin kuukauden aikana. Mikäli haava-alue turpoaa voimakkaasti, aristaa tai tihkuvuoto on runsasta, ottakaa yhteys eläinlääkäriin.

Kissa on saanut leikkauspäivänä kipulääkkeen pistoksena. Pistos vaikuttaa 1 vrk ajan, eikä suun kautta annettavaa kipulääkitystä yleensä tarvita. Muu lääkitys tarvittaessa eri ohjeen mukaan.

Eläin on syytä pitää sisällä viikon ajan leikkauksesta eteenpäin

AJANVARAUS NETISSÄ: Sähköinen ajanvaraus
SOITA AJANVARAUS: (08) 554 5850
LISÄTIETOA: info@ouluek.fi